Medsiche Laserontharing

WAAROM KIEZEN VOOR PERMANENTE LASERONTHARING?

Nooit meer die tijd verliezen, scheermessen en scheergel worden overbodig, altijd gladde benen, geen ingegroeide haartjes meer,… Definitieve laserontharing is inmiddels ook quasi pijnloos, in tegenstelling tot epileren, waxen, waarbij je je huid telkens opnieuw beschadigt en ook nog eens de haren eerst terug moet laten groeien, alvorens deze terug verwijderd kunnen worden. Tijdens de behandelingen door mag je de zone gewoon scheren.

Wij hebben gekozen voor een kwalitatief toestel en een uiterst professionele samenwerking met de Refresh beauty (laser) clinic. Zij werken met een medisch diodelaser toestel. Charlotte komt om de 6 weken langs in het salon. Afspraken kunnen gewoon online gemaakt worden.

MEDISCHE LASERONTHARING VERSUS IPL ONTHARING

Er wordt gesproken van medische laserontharing omdat de toestellen waarmee ze werken medische toestellen zijn. Deze zijn veel ruimer getest, zowel op hun efficiëntie als op de risico’s op korte en lange termijn. Je zal hierdoor nooit blijvende schade aan de huid ondervinden. Deze behandeling mag ook enkel uitgevoerd worden door mensen met een (para)medische opleiding. Bij de behandeling met een medisch toestel is de ontharing echt permanent. Bij IPL gaan de stralen minder diep, waardoor deze behandeling niet permanent is, maar wel evenveel kost. Door hormonale oorzaken kan er wel opnieuw haargroei ontstaan, bv. door zwangerschap of menopauze. Vanaf dat je haarvrij bent verklaard door onze specialiste, mag je bij hormonale haargroei terugkomen voor de helft van de prijs van een sessie. Nadien ben je terug haarvrij.

MET WELK TOESTEL WORDEN DE BEHANDELINGEN DAN UITGEVOERD?

Met de Milesman diodelaser. Deze laser kan op ieder huidtype, zowel lichte als donkere types, ingesteld worden, zodat een optimaal resultaat bereikt wordt. Daarbij heeft het een gekoelde kop (tot -4 graden) welke een bijzonder koelend effect op de huid heeft waardoor de behandeling als quasi pijnloos ervaren wordt.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING MET DE DIODELASER?

Allereerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje en wordt deze nauwkeurig afgetekend, waarna een coolinggel wordt aangebracht. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door zowel de specialist als de klant. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (vb. bovenlip ca. 2min tot ca. 40 minuten voor benen of rug).

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ongeveer 20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. U mag rekening op ongeveer 5 à 8 behandelingen.

LASERONTHARING BIJ MANNEN

Ontharing bij mannen is al lang geen taboe meer! Ook de tijd waarbij het haar van de man stond voor mannelijkheid is passé. Welke man wil er nu niet goed uitzien, op de manier die hij wenst? Of wilt zijn lichaam laten zien, zonder de last te hebben van overvloedige haargrei?

Veelgestelde vragen

HOE WERKT HET?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die daarbij vrijkomt wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd.
De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.
Door het maar zo kort af geven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm, welke de ideale golflengte is om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfen in het weefsels geraakt worden.

WELKE VOORDELEN BIEDT DE MILESMAN DIODELASER?

Deze laser kan op ieder huidtype, zowel licht als donkere types, ingesteld worden, zodat een optimaal resultaat bereikt wordt.

Daarbij heeft het een gekoelde kop (0,5 tot -4°C), welke een bijzonder koelend effect op de huid heeft waardoor de behandeling als haast pijnloos ervaren wordt.

HOE GROEIT HAAR?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Goed om weten daarmee is dat niet alle haren groeien groeien.
Eigenlijk maakt de haargroei verschillende fasen door:

 1. de groeifase = anagene fase
 2. de overgangsfase = catagene fase
 3. de rustfase = telogene fase.

De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder onder andere de te behandelende zone.

ZIJN DE RESULATEN DEFINITIEF?

Ja, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen.
In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijke van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling).
Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren.
Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een nabehandeling van 1 maal per jaar moet voldoen om dit te vermijden. En dit is echter aan de helft van de prijs.

IS DE DIODELASER VEILIG?

Uiteraard! De laserinstellingen zijn zeer duidelijk geplaatst om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.
De uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4 ° C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen.
Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term ‘permanente haarreductie’ voeren. De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE 0120, DIN EN ISO 9001: 2000 en DIN EN ISO 13485: 2003.

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

Enkele minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden, welke een reactie is op de hitte die de laser in de huid heeft gebracht. Deze reactie zal ook weer snel verwijderen door ondermeer de verkoelende en verzachtende crème die wordt weergegeven, waarop U uw normale bezigheden onmiddellijk onmiddellijk kan hervatten.

Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties (pigmentvlekjes) optreden, welke zich altijd weer duidelijk herstellen.

WIE KAN MET DE DIODELASER BEHANDELD WORDEN?

In principe kunnen alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen behandeld worden met uitzondering:

 • Lichte donshaartjes
 • harde witte / lichtgrijze haren (zij reageren minder goed op de laser omdat zij geen van bijna geen pigment aanwezig)
 • haren op de hoofdhuid

WELKE PUNTEN MOET IK IN ACHT NEMEN ALVORENS HET STARTEN MET DE LASERBEHANDELING?

 • Ca. 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Al begint het starten van de eerste behandeling moet het haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zodat we het haar kunnen beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen.
 • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip van kin) zullen 1 week starten met het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken.
 • Accute acnéhuiden kunnen niet behandeld worden.
 • Bij gebruik van self-tanningscrèmes kan er niet behandeld worden.
 • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie, … moeten tussen 6 en 9 maanden behandeld het starten van een laserbehandeling.
 • Bij inname van zware vitamine A preparaten (Roacutan) van cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling ook te raden.
 • Zwangerschap.

!! Aangezien deze behandelingen door een externe persoon worden uitgevoerd, dienen deze ter plaatse aan de specialiste contant betaald te worden !!

Voor meer informatie mag je ons steeds contacteren via info@cebellebeauty.be,  +32 (0)479 49 15 73